Wie lief is krijgt... niks?

Één week geleden was het Sinterklaas. Over dertien dagen is het Kerst. Beide feesten worden in Nederland vaak gevierd met cadeaus. Tegelijkertijd worden we ons steeds meer bewust van de impact van al onze spullen op het milieu en onze planeet. Na de feestdagen belanden veel cadeaus in een rommella, -kast of op zolder. Kan het ook anders?

Daarover had ik leuke, inspirerende gesprekken met Elisah Pals en Elke Rabé. Zij leven allebei een leven met weinig spullen en dagen zichzelf al jaren uit om niets nieuws meer te kopen. En inspireren vele anderen daartoe. Hoe vieren zij de feestdagen? En wat is hun favoriete cadeau?

Je leest het in onderstaand beeldverhaal dat ik maakte voor de cursus Graphic Journalism aan de Hogeschool Utrecht, gegeven door Eva Hilhorst.


Een beeldverhaal over de impact van cadeaus met de feestdagen en alternatieven

Pagina twee van een beeldverhaal over de feestdage en alternatieve, duurzamere cadeaus

Over de schrijver
Hi! Ik ben Ineke Neutelings en ik maak illustraties en visuele verslagen onder de naam Inktvisie. Ik geloof in de waarde van beeld. Door mijn academische design achtergrond te combineren met mijn passie voor tekenen kan ik je niet alleen helpen bij het verbeelden, maar ook bij het vormen en verhelderen van verhalen en ideeën. Wat ik zo leuk vind aan dit werk is dat ik allerlei verschillende onderwerpen en expertises leer kennen en begrijpen.
Reactie plaatsen