Noah en de Superhulp


"Noah gaat op bezoek bij zijn oma. Daar ontmoet hij thuishulp Anna die superkrachten lijkt te hebben! Noah is nieuwsgierig en gaat meteen op onderzoek uit. Zal hij het geheim van Anna ontdekken? Is zij een echte superheld?"


Dit jaar viel de Dag van de Thuiszorg op 26 september. Zorgverlener Tzorg liet speciaal voor alle thuishulpen een kinderboek maken: Noah en de Superhulp. Nienke Peeters schreef het verhaal en ik maakte de illustraties.

Het boek geeft een kijkje in de wereld van de thuiszorg. Om dit boek te kunnen maken, mochten Nienke en ik allebei een dagje meelopen met een thuishulp. Zo waren wij getuige van de bijzondere band tussen thuishulpen en de mensen bij wie zij thuis komen. En van de vele activiteiten van een thuishulp. Want thuishulp zijn is zoveel meer dan alleen het huishouden op orde houden. Thuishulpen regelen ook de juiste zorg, zijn een vertrouwd gezicht, weten hoe het écht met iemand gaat en hebben oog voor de naasten. Zo kunnen de mensen die thuishulp ontvangen zich aangenaam thuis voelen. Thuishulpen zijn dan ook échte superhelden.

Alle medewerkers van Tzorg ontvingen een gedrukt boek. Maar het verhaal is óók online te bekijken.

Bekijk het hele verhaal over Noah en de Superhulp op www.tzorg.nl/thuiszorgverhaal

Daar lees je ook persoonlijke verhalen van thuishulpen die vertellen wat hun werk zo bijzonder maakt.

Inktvisie boek Tzorg Noah en de superhulp

Over de schrijver
Hi! Ik ben Ineke Neutelings en ik maak illustraties en visuele verslagen onder de naam Inktvisie. Ik geloof in de waarde van beeld. Door mijn academische design achtergrond te combineren met mijn passie voor tekenen kan ik je niet alleen helpen bij het verbeelden, maar ook bij het vormen en verhelderen van verhalen en ideeën. Wat ik zo leuk vind aan dit werk is dat ik allerlei verschillende onderwerpen en expertises leer kennen en begrijpen.
Reactie plaatsen