Illustraties voor het kinderboek: Hé Fant, slurf eens wat in mijn oor!
16 maart 2021 

Illustraties voor het kinderboek: Hé Fant, slurf eens wat in mijn oor!

In ‘Hé Fant, slurf eens wat in mijn oor!’ staan Bob en zijn trouwe knuffelolifant Fant centraal.

Bob kan maar moeilijk wennen aan de scheiding van zijn ouders. Gelukkig is daar Fant, die hem ondersteuning geeft wanneer hij dat nodig heeft. Het is een boek voor iedereen die te maken heeft met jonge kinderen en een scheidingsproces, en het is met veel taalgevoel en vanuit het hart geschreven door Monique Zegveld. Het boek faciliteert een gesprek tussen (groot-)ouders en kinderen, en met anderen (therapeuten, opstellers, leerkrachten en begeleiders, coaches, scheidingsadvocaten en mediators).

Inktvisie_Kinderboek_kaft_Olifant_Fant slurf eens wat in mijn oor

 

Het boek is geschreven vanuit het perspectief van Bob, en ook de illustraties zijn vanuit zijn perspectief getekend. In de illustraties ligt de focus op Bob’s beleving. De emoties van Bob worden zo op verschillende momenten in het verhaal visueel versterkt. Het boek richt zich op jonge kinderen, daarom is er in de illustraties gebruik gemaakt van heldere, contrasterende kleuren, duidelijke silhouetten en een ongecompliceerd detailniveau.

 

Meer informatie over het boek kun je vinden op de Website van Monique. Daar kun je het boek ook bestellen.


Over de schrijver
Hi! Ik ben Ineke Neutelings en ik maak illustraties en visuele verslagen onder de naam Inktvisie. Ik geloof in de waarde van beeld. Door mijn academische design achtergrond te combineren met mijn passie voor tekenen kan ik je niet alleen helpen bij het verbeelden, maar ook bij het vormen en verhelderen van verhalen en ideeën. Wat ik zo leuk vind aan dit werk is dat ik allerlei verschillende onderwerpen en expertises leer kennen en begrijpen.
Reactie plaatsen