Gedeelde winnaars 'Weerbaar Tegen Babbeltrucs' challenge
07 juli 2021 

Gedeelde winnaars 'Weerbaar Tegen Babbeltrucs' challenge

Trots op het winnen van Woonzorgs 'Weerbaar Tegen Babbeltrucs' challenge in een samenwerkingsverband met Tom Djajadiningrat van DesignDrone. Steeds vaker blijken ouderen slachtoffer van verkooppraatjes en oplichting, ofwel de zogenoemde babbeltrucs. Met ons idee BabbelVeilig werden we uit 23 inzendingen geselecteerd als een van de vijf finalisten en wonnen we uiteindelijk een gedeelde eerste plek. BabbelVeilig biedt bewoners advies in het moment, vergt minimale interactie en waarschuwt medebewoners en indien nodig de politie.

Woonzorg heeft ons uitgedaagd om samenwerking aan te gaan met de andere winnaar, Digi Surfer. Met het pilotbudget van 20.000 euro gaan wij gezamenlijk een haalbaarheidsstudie opzetten om te onderzoeken of we met een combinatie van BabbelVeilig en het Buddy systeem de bewoners van Woonzorg kunnen beschermen tegen deze zeer lage vorm van criminaliteit.

We danken Woonzorg Nederland hartelijk voor het gestelde vertrouwen en verheugen ons op het zetten van de volgende stappen.
Over de schrijver
Hi! Ik ben Ineke Neutelings en ik maak illustraties en visuele verslagen onder de naam Inktvisie. Ik geloof in de waarde van beeld. Door mijn academische design achtergrond te combineren met mijn passie voor tekenen kan ik je niet alleen helpen bij het verbeelden, maar ook bij het vormen en verhelderen van verhalen en ideeën. Wat ik zo leuk vind aan dit werk is dat ik allerlei verschillende onderwerpen en expertises leer kennen en begrijpen.