Visueel vormgever

Stress! Volgende week is die belangrijke presentatie en je dacht helemaal goed voorbereid te zijn, maar nu heb je nog goede figuren nodig. Je hebt al verwoed gezocht, maar met weinig succes. Zelf de figuren maken gaat hem ook niet worden, want daar is te weinig tijd voor. Wat nu?
Visueel vormgever

Visueel vormgever

Geen stress! Ik help je graag! Ik ben visueel vormgever en heb ruime ervaring met het maken van illustraties. Die presentatie gaat helemaal goed komen. Maar ook bij andere moeilijkheden kan ik je wellicht helpen. Als je bijvoorbeeld een belangrijke vergadering hebt, kan ik ervoor zorgen dat alle punten netjes in een visueel overzicht komen. Dit maakt het in één oogopslag duidelijk waar jullie het over gehad hebben. Verder kan er in toekomstige vergaderingen ook gebruik gemaakt worden van dit visuele verslag, waardoor de vergaderingen efficiënter verlopen. Vaak weten mensen niet zo goed wat ik nou doe als visueel vormgever. Het is ook niet heel makkelijk samen te vatten, want ik doe een heleboel. Maar waar het altijd op neerkomt, is dat ik ervoor zorg dat informatie die eerst nog een beetje vaag was, visueel inzichtelijk wordt. Of dit nu voor een presentatie is, voor een boek of zelfs binnen een innovatieproject, ik kan je met mijn illustraties helpen om je verhalen en ideeën te verhelderen.

Praatplaat

Iets wat ik ook graag maak zijn praatplaten. Een praatplaat is een overzichtelijke, concrete visualisatie van een onderwerp dat daarvoor abstract was. Dit kan bijvoorbeeld een visie of een soort stappenplan voor de toekomst zijn. Zo gebruikt de Rijksoverheid praatplaten om mensen te informeren over het coronavirus of over hoe je een vaccinatie aan kan vragen. Maar dit kan ook eerder een samenvatting zijn. Als je bijvoorbeeld in een workshop zit, kan het soms lastig zijn om alle belangrijke informatie eruit te filteren. Met een praatplaat kun je heel mooi in een oogopslag zien wat de hoofdpunten van de desbetreffende workshop of vergadering waren en hoe dingen aan elkaar verbonden zijn. Dat vind ik dan ook zo mooi aan mijn werk als visueel vormgever. Je kunt van iets waar mensen misschien helemaal geen beeld bij hebben, toch iets maken, wat voor iedereen duidelijk is.

Contact

Benieuwd of ik jou ook kan helpen? Ieder onderwerp is te visualiseren. Of het nu gaat om het vormen of verhelderen van jouw ideeën of het verbeelden van verhalen of nog iets heel anders. Als illustrator uit Eindhoven help ik je graag met jouw plannen en boodschappen.


Contact opnemen