Illustrator Eindhoven

Hoi! Ik ben Ineke Neutelings en ik ben een illustrator uit Eindhoven. Ik heb aan de Technische Universiteit in Eindhoven gestudeerd en heb daar de Master Industrial Design cum laude afgerond. Verder heb ik buiten mijn studie om verschillende tekenlessen en workshops gevolgd in bijvoorbeeld: urban sketching, graphic journalism en visual thinking. Door deze ervaringen met elkaar te combineren kan ik met jouw innovatieve project meedenken en een illustratie op maat voor je maken. 
Illustrator Eindhoven

Visual thinking

Een van de diensten die ik aanbied is visual thinking. Als je bijvoorbeeld aan een complex project werkt en het overzicht een beetje kwijt bent of er graag andere mensen bij wil betrekken, kan dit ongelooflijk waardevol zijn. Met jouw kennis en mijn vaardigheden creëren we samen een beeld dat helderheid verschaft. Zo komen we er samen al tekenend achter wat jouw plan precies inhoudt en heb jij vervolgens een veel duidelijker beeld van jouw idee dan eerst. Dit werkt ook goed als je samenwerkt met een team van mensen met allerlei verschillende expertises en perspectieven. Al tekenend vormen we een gezamenlijk beeld waar jullie mee verder kunnen. Ook als je wél al een helder beeld hebt bij je idee kan ik je helpen, door het beeld dat jij erbij hebt te tekenen. Dit beeld kun je vervolgens gebruiken om jouw idee aan anderen uit te leggen. 

Visual storytelling

Naast visual thinking kun je mij ook inschakelen voor visual storytelling. Als je bijvoorbeeld een verhaal of boek schrijft, dan kunnen illustraties dit versterken. Zo heb ik bijvoorbeeld de illustraties in het boek ‘Hé Fant, slurf eens in mijn oor!’ getekend. Hierdoor wordt de boodschap van het boek niet alleen via tekst overgedragen, maar ook visueel. Mocht je dus in de omgeving van Eindhoven werken en een illustrator zoeken voor jouw verhaal, neem dan gerust contact met me op.

Wetenschappelijke illustraties

Wetenschappelijke projecten zijn vernieuwend en daardoor ontzettend interessant. Nieuwe inzichten zou je als onderzoeker graag met zoveel mogelijk mensen willen delen. Studies beschreven in wetenschappelijke taal zijn helaas niet altijd even toegankelijk voor het grote publiek. Ook worden nieuwe inzichten nog wel eens verkeerd geïnterpreteerd. Door illustraties toe te voegen aan je beschrijving, maak je je onderzoek toegankelijker, begrijpelijker en leuker om te lezen. Door je kernboodschap te visualiseren maak je het daarnaast makkelijker voor anderen om deze op de juiste manier te interpreteren. Met mijn academische achtergrond en ervaring als design researcher en illustrator help ik je daar graag bij.


Illustrator in Eindhoven

Zie jij ook de waarde in van het visualiseren van informatie, neem dan vooral contact met me op. Ik kijk ernaar uit om met je samen te werken!

Contact opnemen