Visueel verslag

Wat duren vergaderingen soms toch tergend lang. Vaak wordt hetzelfde onderwerp meerdere malen behandeld en dan wordt er weer eens te lang stil gestaan bij een ander onderwerp. En als de vergadering dan eindelijk voorbij is, ben je ook nog eens de helft van wat er gezegd is vergeten! Dit moet toch beter kunnen? Ja! Dat kan ook beter. Ik kan jou en je collega’s bijstaan als visueel vormgever. Dit is misschien niet de eerste persoon, waar je aan zou denken, maar als live tekenaar uit Eindhoven kan ik waarde toevoegen aan vergaderingen. Ik zal me niet gaan mengen in het gesprek of voorstellen doen, maar toch zal ik ervoor zorgen dat de vergadering meer oplevert, dan als ik er niet was geweest.
Visueel verslag

Waarom een visueel verslag?

Dit doe ik door het maken van een visueel verslag. Terwijl jullie aan het vergaderen zijn, zal ik alle hoofdpunten en bijzaken op een rijtje zetten en met elkaar in verband brengen. Ook over de vormgeving wordt nagedacht, zodat het visueel verslag niet alleen de hoofdpunten benoemd, maar ook echt voor zichzelf spreekt. Hierdoor zullen mensen die de hele vergadering niet mee hebben gemaakt, toch de hoofdpunten en de doelen die zijn besproken in korte tijd begrijpen. Verder zal het volgende vergaderingen ook vergemakkelijken. Je kunt namelijk heel makkelijk refereren aan wat er gezegd is in de laatste vergadering, omdat je er letterlijk een plaatje van hebt. Hierdoor zal het gesprek tijdens de vergadering makkelijker en efficiënter gaan. 

Workshops en moeilijke onderwerpen

Een visueel verslag kan ook op andere plekken gebruikt worden. Als je een super interessante workshop volgt, is het heel handig om al die nieuwe kennis op een overzichtelijke en mooie manier onder elkaar te hebben staan. Zo heb ik een keer een workshop gevolgd over focus en de visuele samenvatting die ik daarbij heb gemaakt heeft mij enorm geholpen met de belangrijke dingen onthouden. Ietsje anders is weer een visueel verslag van een moeilijk onderwerp. Als jij heel veel weet over een bepaald onderwerp, dat door veel mensen als moeilijk of abstract wordt gezien, dan kan een visueel verslag heel handig zijn. Dit zal ervoor zorgen dat jouw publiek een visueel hulpmiddel heeft om zich aan vast te houden. En wie weet heb jij er stiekem zelf ook wat aan!


Contact opnemen

arrow_drop_up arrow_drop_down