Ink to Think

Een complex probleem inzichtelijk maken?

van_complex_naar_helder Inktvisie

Ink to Think

Werk je (samen) aan een complex probleem? Heb je een berg aan informatie en wil je graag overzicht creëren? Tekeningen kunnen je helpen om je gedachten te ordenen. Samen brengen we de informatie visueel in kaart om zo je denkproces te ondersteunen. 


  • Tekeningen helpen je om gedachten concreet te maken
  • Visuele overzichten faciliteren het innovatieve denkproces
  • Iedereen is op “dezelfde pagina”
  • Tekeningen creëren overzicht


Denk aan: stakeholder maps, storyboards, systeem diagrammen, persona’s en visuele ondersteuning bij workshops

Enkele voorbeelden van mijn werk:

visueel denken workshop
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Workshop visueel denken

De werking van een systeem uitdenken in plaatjes en tekeningen in workshop vorm.

The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Concept multi-media installatie

Een illustratie van een ontwerp voor een multimedia installatie. Het maken van deze illustratie hielp bij het vormen van het idee: tijdens het tekenen is het beeld verschillende keren aangepast, totdat iedereen op één lijn zat. Daarna hielp het beeld bij het communiceren van het idee naar andere partijen. 
Visuele workshop sessie inktvisie
Visuele workshop sessie
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Visuele workshop sessie

Tijdens deze workshop sessie kwamen verschillende complexe, abstracte onderwerpen aan bod. Om de deelnemers te helpen zich hierin te verplaatsen, maakten we gebruik van getekende metaforen. Zo kon iedereen zich een voorstelling maken van de onderwerpen en erover meedenken. 

Hoe ga ik te werk?

Stap 1 | Aanvraag

Heb jij een vraagstuk waarbij ik je kan helpen? Stuur me even een berichtje, dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Na een eerste gesprek stel ik een offerte voor je op!

Stap 2 | Onderzoek

Na akkoord ga ik voor je aan de slag. Wanneer nodig verdiep ik me eerst grondig in het onderwerp. De omvang en inhoud van de onderzoeksfase is afhankelijk van de aanvraag.

Stap 3 | Schets

Vervolgens vertaal ik de inzichten naar een of meer eerste schetsen. Deze zal ik met je delen, zodat je er feedback op kunt geven.

Stap 4 | Uitwerken

Na jouw akkoord op de inhoud van de schets werk ik deze uit tot een passend geheel in kleur zodat de boodschap volledig tot zijn recht komt.

Stap 5 | Gereed!

Misschien nog wat laatste kleine aanpassingen, en dan is de illustratie klaar voor gebruik. Je ontvangt hem digitaal en in hoge kwaliteit. Klaar om gezien te worden!
"Meerdere keren met Inktvisie samengewerkt. Dit is een bedrijf dat echt met je mee kan denken en naast illustratie ook ondersteuning kan bieden bij het creatieve proces, bijvoorbeeld middels design thinking en facilitatie van creativiteitsworkshops."


Tom Djajadiningrat | Innovation Designer & Founder DesignDrone

"Ineke heeft tijdens mijn promotie-onderzoek over multi-stakeholder innovatie voor duurzame business modellen meegetekend met stakeholder workshops. Door haar academische achtergrond kan Ineke snel schakelen en begrijpt ze complexe vraagstukken, wat resulteert in accurate visualisaties van tastbare en ontastbare topics die verdere multi-stakeholder innovatie stimuleren."


Myrthe Velter | PHD-kandidate

Benieuwd wat Inktvisie voor jou kan doen? 

Wil je graag samenwerken? Of heb je een andere vraag? Neem contact met me op en ik denk graag met je mee!