Ink to Share

Jouw idee of boodschap


helder communiceren?

van_complex_naar_helder Inktvisie

Ink to Share

Heb jij een vernieuwend idee of een belangrijke boodschap die je graag wilt delen? Door je ideeën visueel te maken help je anderen om ze beter te begrijpen. Je klanten, investeerders of collega’s zien letterlijk voor zich wat jij bedoelt te zeggen.


  • Een plaatje zegt meer dan 1000 woorden 
  • Illustraties maken jouw idee of verhaal toegankelijk voor een breed publiek
  • Illustraties helpen anderen om met je mee te denken
  • Een plaatje communiceert sneller dan woorden
  • Zelfs een plaatje wanneer je idee zo nieuw is dat het nog niet bestaat
  • Leuker dan alleen tekst


Denk aan: concept tekeningen, procesvisualisaties, scenario’s, infographics 

Toe te passen in een presentatie, Ebook, op een website, social media, (jaar)verslag, poster

Enkele voorbeelden van mijn werk:

Illustratie Ranger campus life safer inktvisie
Ranger Campus
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Ranger Campus

Deze en soortgelijke illustraties worden door de stichting Ranger Campus ingezet bij het geven van trainingen aan park rangers. De illustraties geven de te leren handelingen weer in een beeldtaal die aansprekend is voor de rangers. 
illustratie gedragsverandering zou je dat nou wel doen inktvisie
Gedragsverandering
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Gedragsverandering

Het is extra moeilijk om je leefstijlgedrag te veranderen als je vrienden en familieleden niet mee doen. Deze illustratie is er een uit een serie, en toont een herkenbare sociale situatie die het moeilijk maakt om een gezondere leefstijl vol te houden. Het helpt lezers om zich te verplaatsen in de situatie. 
illustratie zeeland in de toekomst inktvisie
Zijn laatste wens
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Zijn laatste wens

Deze illustratie is er een uit een serie, gemaakt bij het verhaal ‘Zijn laatste wens’, geschreven door Tom Djajadiningrat. Het speelt zich af in Zeeland, in 2050, en beschrijft het persoonlijke en culturele verlies als gevolg van klimaatverandering. Het verhaal met de illustraties helpt lezers om zich te verplaatsen in de beschreven situatie, dat hier een toekomstscenario betreft. 

kinderboek illustraties fant slurf eens iets in mijn oor inktvisie
Kinderboek: Hé Fant!
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Kinderboek: Hé Fant!

Dit boek vertelt het verhaal van Bob, die maar moeilijk kan wennen aan de scheiding van zijn ouders. Het is geschreven door Monique Zegveld en faciliteert een gesprek tussen (groot-)ouders en kinderen, en met anderen (therapeuten, opstellers, leerkrachten en begeleiders, coaches, scheidingsadvocaten en mediators). 

Hoe ga ik te werk?

Stap 1 | Aanvraag

Heb jij een vraagstuk waarbij ik je kan helpen? Stuur me even een berichtje, dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Na een eerste gesprek stel ik een offerte voor je op!

Stap 2 | Onderzoek

Na akkoord ga ik voor je aan de slag. Wanneer nodig verdiep ik me eerst grondig in het onderwerp. De omvang en inhoud van de onderzoeksfase is afhankelijk van de aanvraag.

Stap 3 | Schets

Vervolgens vertaal ik de inzichten naar een of meer eerste schetsen. Deze zal ik met je delen, zodat je er feedback op kunt geven.

Stap 4 | Uitwerken

Na jouw akkoord op de inhoud van de schets werk ik deze uit tot een passend geheel in kleur zodat de boodschap volledig tot zijn recht komt.

Stap 5 | Gereed!

Misschien nog wat laatste kleine aanpassingen, en dan is de illustratie klaar voor gebruik. Je ontvangt hem digitaal en in hoge kwaliteit. Klaar om gezien te worden!
"A picture paints a thousand words. As the Ranger Campus Foundation, we work with a mainly illiterate workforce of park rangers in Africa. Inktvisie has been great in helping us turn concepts into visual representations that will help the rangers to follow certain safety protocols. The response from the rangers has been un equivocally positive. Inktvisie has been very responsive, and need minimal guidance in developing graphics. I can only highly recommend."


Boris Vos | Director of Operations Ranger Campus

Benieuwd wat Inktvisie voor jou kan doen? 

Wil je graag samenwerken? Of heb je een andere vraag? Neem contact met me op en ik denk graag met je mee!